Koninklijke Schaakclub Pion Aalst

KS Pion Aalst

Speeldagen: elke woensdag

Jeugd van 18u30 tot 19u30

Volwassenen vanaf 19u45 tot einde

Locatie

Sint Pauluszalen

Botermelkstraat 63b
9300 Aalst


Grotere kaart weergeven

Sponsers

sponsor vernoscientific logo

sponsor aalst logo

Clubleden

Uitnodigingen

Adverteer mijn tornooi

Ajuinentornooi - Verslag na ronde 6

Elo-cumulaars (niet slecht bedoeld) hebben doorgaans geen boodschap aan een aanbod voor remise. Tenzij het niet anders kan. Het duel tussen Johan Goormachtigh en Robiijn  Verlinden was spannnend door tijdsdruk. Het ging hem over seconden.. Het duel werd gevolgd door spelers die er wat wilden van leren; of waren het spionnen? In de partij van Jan Rogiers en Wouter Ghijselen hielden de stand gelijk. Als blikvanger en mooi meegenomen voor de promotie van het schaken was er een reportage op de T.V.. Blonde Adonis Ben Van  de Putte was de topacteur tegen een zekere schaker Karpov. Als zakenman liet hij Anatoli maar winnen. Tegen Ruben Smekens was Juliia de kluts kwijt. Ze was wat onder de voet. Ze mag  wel niet vergeten dat ze te maken had met een kampioen.Isabelle was wel heftig in het verweer maar Théo Vandergoten gaf geen krimp.Jean Kint wrong zich in alle bochten om de winst naar zich toe te trekken.Gert Torfs was het slachtoffer.

Woensdag wordt het weer trekken ,sleuren en blazen. Het leven van een schaker kan hard zijn.

Tot Woensdag      B.vanlee.

Ajuinentornooi - Verslag ronde 5

De sympathieke Mijnheer Buy is een gentelman die zich altijd tevreden stelt met een remise. Met gulle hand geeft hij aan iedereen een remise en voor mindere Goden is dat altijd mooi meegenomen. Hij zat er voor niets tussen dat er in de 5e Ronde maar eventjes 15 remises werden genoteerd. 

Hierbij opvallend de goede prestaties van Domenique Versyck tegen Robijn Verlinden; Stijn Van Puyvelde tegen Walter De Reymaeker ; Rudy Lauwers (alweer) tegen Taki Apostalokis. Mister remise Daniel Lamon was ook dit maal bij de genomineerden. 

Aan de topborden was er de knappe winst van Jan Rogiers tegen Ruben Smekens. Ruben kon het wat kalmer aanpakken na zijn 1e plaats op het Open Vlaams Tornooi . Proficiat Rubrn III. 

Johan Goormachtigh kijkt de kat uit de boom .Behoedzaam en behendig ontwijkt hij Jan en Wouter mogelijke hindernissen naar de titel.De Dames Juila en Evy waren tevreden met een gelijk spel.. Isabelle en Angélique hebben met een minder Elo een zware last op de schouders.Gelukkig zijn zij niet alleen .

Woensdag het moment om proberen er iets aan te doen.

Tot dan       B.vanlee

Ajuinentornooi - Verslag ronde 4

Woensdag, met de 5e Ronde zijn we halfweg. Tijd dus voor evaluatie. Geen verrassingen in de 1e Ronde. De hoge aandeelhouders wonnen zoals verwacht. Uitzondering voor Frans D.S. Ondanks een verschil van 430 Elo wist Rudy L. eeuwig schaak te forceren. Uit de 2e Ronde onthouden we de goede prestatie van Lionel D.S. tegen Toon G. (verschil 260 Elo )Frans won tegen Stefaan M.(verschil 203 Elo)  Evy keek eens diep in de ogen van Bert D. en dat was voldoende voor remise.Vuurwerk in de 3e Ronde :Remise van Bert tegen Walter D.R. (verschil 137 Elo)  In de 4e Ronde hielden de koplopers eerbiedig  mekaar in evenwicht. De Dames maken hun opwachting. Julia, Isabelle hebben hun beste beentjes voorgezet. Evy moest tegen haar goesting gaan liggen tegen Ritsaert W.. Angélique, met een maagdelijke Elo zal nog hard op de tanden moeten bijten. Moed en zelfopoffering wordt haar lot.

Tot Woensdag      B.vanlee

Totaal 73 artikels

Nieuwere berichten | 1 2 3 . 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 | Oudere berichten