Koninklijke Schaakclub Pion Aalst

KS Pion Aalst

Speeldagen: elke woensdag

Jeugd van 18u30 tot 19u30

Volwassenen vanaf 19u45 tot einde

Locatie

Sint Pauluszalen

Botermelkstraat 63b
9300 Aalst


Grotere kaart weergeven

Sponsers

sponsor vernoscientific logo

sponsor aalst logo

Clubleden

Uitnodigingen

Adverteer mijn tornooi

Ajuinentornooi - Verslag na ronde 7

Op 2 Ronden van het einde wordt het spannend. Nog 8 spelers zijn in de running voor de  titel. De beste papieren heeft voorlopig Jan Rogiers. Niet toevallig want hij heeft al 2 uitgaven op zijn rekening. Drie maal is scheepsrecht als de beer nietop voohand wordt geschoten. Bij de achtervolgers lopen nog andere beren. Wouter, Ruben, Mathias, Johan, Willem, Juliia en Simon. Uitschieter was de overwinning van Ben tegen Taki.Ben moet veel hebben geleerd van Karpov.Wie won bij de overigen was natuurlijk ook goed. Het goede weer heeft er voor gezorgd dat de ajuinen goed groeien. Na de laatste ronde mooi meegenomen en gratis aangeboden door de club omdat het tornooi sportief verloopt. Nog 2 Ronden en het is zover.

tot woensdag              B.vanlee

Ajuinentornooi - Verslag na ronde 6

Elo-cumulaars (niet slecht bedoeld) hebben doorgaans geen boodschap aan een aanbod voor remise. Tenzij het niet anders kan. Het duel tussen Johan Goormachtigh en Robiijn  Verlinden was spannnend door tijdsdruk. Het ging hem over seconden.. Het duel werd gevolgd door spelers die er wat wilden van leren; of waren het spionnen? In de partij van Jan Rogiers en Wouter Ghijselen hielden de stand gelijk. Als blikvanger en mooi meegenomen voor de promotie van het schaken was er een reportage op de T.V.. Blonde Adonis Ben Van  de Putte was de topacteur tegen een zekere schaker Karpov. Als zakenman liet hij Anatoli maar winnen. Tegen Ruben Smekens was Juliia de kluts kwijt. Ze was wat onder de voet. Ze mag  wel niet vergeten dat ze te maken had met een kampioen.Isabelle was wel heftig in het verweer maar Théo Vandergoten gaf geen krimp.Jean Kint wrong zich in alle bochten om de winst naar zich toe te trekken.Gert Torfs was het slachtoffer.

Woensdag wordt het weer trekken ,sleuren en blazen. Het leven van een schaker kan hard zijn.

Tot Woensdag      B.vanlee.

Ajuinentornooi - Verslag ronde 5

De sympathieke Mijnheer Buy is een gentelman die zich altijd tevreden stelt met een remise. Met gulle hand geeft hij aan iedereen een remise en voor mindere Goden is dat altijd mooi meegenomen. Hij zat er voor niets tussen dat er in de 5e Ronde maar eventjes 15 remises werden genoteerd. 

Hierbij opvallend de goede prestaties van Domenique Versyck tegen Robijn Verlinden; Stijn Van Puyvelde tegen Walter De Reymaeker ; Rudy Lauwers (alweer) tegen Taki Apostalokis. Mister remise Daniel Lamon was ook dit maal bij de genomineerden. 

Aan de topborden was er de knappe winst van Jan Rogiers tegen Ruben Smekens. Ruben kon het wat kalmer aanpakken na zijn 1e plaats op het Open Vlaams Tornooi . Proficiat Rubrn III. 

Johan Goormachtigh kijkt de kat uit de boom .Behoedzaam en behendig ontwijkt hij Jan en Wouter mogelijke hindernissen naar de titel.De Dames Juila en Evy waren tevreden met een gelijk spel.. Isabelle en Angélique hebben met een minder Elo een zware last op de schouders.Gelukkig zijn zij niet alleen .

Woensdag het moment om proberen er iets aan te doen.

Tot dan       B.vanlee

Totaal 74 artikels

Nieuwere berichten | 1 2 3 . 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 | Oudere berichten