Koninklijke Schaakclub Pion Aalst

KS Pion Aalst

Speeldagen: elke woensdag

Jeugd van 18u30 tot 19u30

Volwassenen vanaf 19u45 tot einde

Locatie

Sint Pauluszalen

Botermelkstraat 63b
9300 Aalst


Grotere kaart weergeven

Sponsers

sponsor vernoscientific logo

sponsor aalst logo

Clubleden

Uitnodigingen

Adverteer mijn tornooi

18de Ajuinentornooi - 27 april tot 22 juni - 2016

18de Ajuinentornooi - 27 april tot 22 juni - 2016

Locatie

zalen van Sint-Paulus: Botermelkstraat 63b te 9300 Aalst.

Tempo

90 minuten + 30 seconden vanaf de eerste zet.

Programma

Ronde 127/4/2016
Ronde 204/5/2016
Ronde 311/5/2016
Ronde 418/5/2016
Ronde 525/5/2016
Ronde 601/6/2016
Ronde 708/6/2016
Ronde 815/6/2016
Ronde 922/6/2016

Prijsuitreiking op woensdag 22 juni na afwerken van de laatste ronde.
De wedstrijden vangen aan om 20 uur.

Inschrijvingsgeld

20 euro + 20 euro waarborg

Inschrijven

Via de contactpagina van Pion Aalst contact
Door storting op rekening: BE85 7370 1200 4906 - BIC KREDBEBB met vermelding 'Ajuinentornooi 2016' plus stamnummer.

Prijzenpot

1ste prijs500 euro.
2de prijs250 euro
3de prijs150 euro
4de prijs100 euro
5de prijs75 euro

Rating prijzen van telkens 75 euro voor - 1400 -1500 -1600 -1700 -1800 -1900 en -2000 elo.

Tornooileiding

Tel: 0479/395580
Email: info@pionaalst.be

Wedstrijdreglement

B. vanlee rapporteert

Woensdag 27 April is een belangrijke dag. Het is dan Koningsdag en dat betekent ook voor de Koningen van het Schaakbord  een feest voor het starten van het 18 Ajuinentornooi. Dit jaar is er wat terugloop van deelnemers maar dat zou kunnen te maken hebben met terreurdreiging van Topschakers die van plan zijn er de beentjes niet uit te doen met andere woorden mannen (of vrouwen) die hun vel duur zullen verkopen.We zien al uit naar hun komst en dan denken wij aan Frederck, Johan, Jan; Tanguy, Raffaiell en Willem?En aan de deelners uit vorige uitgaven denken wij natuurlijk ook? De prijzenpot blijft aantrekkelijk en het laatste snufje is de aanschaf van confortabele stoelen Wie er bij zal zijn die zal goed zitten. Tot woensdag.     B.vanlee

B. vanlee rapporteert

Rechtzetting.

Vorige week werd door de verslaggever van dienst een bok geschoten. Bij deze wordt het beest weer rechtgetrokken als noodzakelijke ingreep voor de komende aktiviteiten.

Woensdag 2 maart start van het Lentetornooi over 8 Ronden. Het tornooi is een welgekomen gelegenheid om zich goed voortebereiden op het 18e Ajuinentornooi. De eerste deelnemers hebben zich al aangemeld.

 

Théo Vandergoten    P.  Aalst

Guy Ponnet             Landegem

Bernard De Wolf       P. Aalst

Toon Gabriels          K.G.Ruy Lopez

Herman Van Lierde   K. Pion Aalst

Diederik Lot              Dworp

Hubert De Greef        P. Aalst

Frederik Roels          K.G.Ruy Lopez

Angélique Neckebroeck P. Aalst

 

Tot volgende week    B.vanlee

Waar Gebeurd.

In 1985 werd op uitnodiging via via Bagirov Vladimir uitgedaagd om tegen 30 spelers simultaan te spelen in het toenmalig lokaal van Pion Aalst. De Rus was gene gewone; topspeler met een indrukwekkende kennis van Openingen. Aalst had zijn sterkste spelers aangevuld met enkele cracks uit Vlaanderen afgevaardigd. Vladimir stond er op de sterste speler aan het eerste bord te zetten gevolgd door de 2e sterste enz. Op het 2e bord moest een speler forfait geven en worden vervangen. De vervanger was ook gene gewone. Een zekere Etienne uit Grimbergen ,kenner van het Grimberger bier en met beperkte kennis van het spel want hij kende het nog maar enkele weken. Tijdens zijn partij toverde hij de meest bizarre zetten op het bord, zetten die Bagirov nooit in zijn carriere was tegengekomen en in geen enkel boek die naam waardig was tegengekomen.Onze Grimbergenaar begon zich af te vragen waarom er zoveel belangstelling was van het pubiek achter zijn bord.In iedere zet zag Vlady dreigingen, valstrikken; ingezette stukken. Eindelijk wist de Rus het laken naar zich toe te trekken. Ziezo dacht hij en hij sloeg met de buitenkant van zijn hand de Matroesjka van het bord. Als je in Rusland een stuk achter komt worrdt het aanzien om op te geven. Etienne wist dat niet  omdat hij nog nooit naar Rusland was geweest. Van de 30 borden won Bagirov er 29. Als hij van de laatste speler verloor gromde hij "A very good player" Maar daarmee vertelde hij niets nieuw want Marc Ghijsels had zich goed voorbereid  en dan nog met de boeken van de man uit Bakoe.


Tot woensdag    B.vanlee


Schaken en Valentijn.

Valentijn kan ook symbolisch staan voor liefde voor het schaken met het spel. Bij verlies van enkele partijenkan de liefde wat bekoelen en het schuiven met pionnen wat op de achtergrond worden geschoven. Al eens meer thuis blijven of het minder gemotiveerd zijn tegen zwakkere tegenstanders ; het kan gebeuren. Niet bij de pakken blijven zitten is de beste oplossing.

Uitkijken naar een nieuwe partij of tornooi.

Daarna 8 Ronden in het Lente tornooi als voorbereiding op het 18e Ajuinentornooi. Zij die er niet bij zijn zullen we missen.

 

Geen verslag uit de 5e ronde wegens ziek zijn  Een week later werd er aan de toog gehoord dat Lucien heel content was met een gelukt pionoffer. Na de 6e Ronde stelden we vast dat Diederik voor de tweede maal verloor. In de I.C. Won hij van Robyn die momenteel wordt verhuurd aan Wetteren. Kris zorgde voor de verrassing door te winnen van Guy met een straf eindspel. .

Voor het komende Ajuinentornooi  heeft Ben Van de Putte toegezegd in de eerste ronde aanwezig te zijn met een boekenstand. Vooral voor de Pionspelers een harde noodzaak en eeen welkome hulp. Voor de anderen natuurlijk ook.

Tot woensdag .     B.vanleeGezocht.

V.I.CH. (Very Importent Chessplayers.)

Wegens noodzakelijke versterking van ons team zijn we op zoek naar gemotiveerde medewerkers.

Vereisten:

Kunnen schaken of denken het te kunnen

Vrij zijn op woensdag avond tenzij geen goesting of belet.

Wat we te bieden hebben.

Toffe colega's om zich mee te meten.

Aangename werkomgeving. met prima materiaal..

Gezellige bar naast de analyse ruimte.

Men mag het ook verder vertellen aan derden.

VERSLAG RONDE 4

Rustig verloop behalve bij Toon tegen Ramon. Een verkeerde inschatting en Toon was de cigaar. Hoogste Elo's wonnen .

Nieuwkomer Johan Schamp mist zijn entree niet tegen Raf Boonants. Verrassend.

In de Open Reeks won Jovanni van André. Er zijn nog plaatsen vacant. Waarom nog wachten?

Nagekomen Bericht.

Théo heeft aan zijn diesel (ik bedoel hart ) laten werken. Hij is terug gemotiveerd en is van plan er de beentjes niet uit te doen.

Dat belooft.Zou het waar zijn dat onkruit niet vergaat? (Grapje natuurlijk) Sterke beer wij verwachten U. De beste wensen voor herstel.

 AJUINENTORNOOI Al aan gedacht ?

Tot woensdag    B.vanlee


VERSLAG RONDE 3

De spelers kropen andermaal dicht bij mekaar, wel niet nodig want in de zaal was het lekker warm. Bernard kon eens rustig rondwandelen want zijn tegenstander stuurde zijn kat.Bekeek Guy de kat te lang uit de boom door het toestaan van een remise aan Théo ? Toon en Willy hielden mekkar in evenwicht wat niet van Toon kon worden gezegd want hij verloor van Frans. Na analyse in de nabijheid van de bar konden Frederik en Diederik uitmaken of er niet meer inzat dan een remise. Danny, Joris, Ramon, Roca, Jovanni en Johan waren goed opgewarmt met andere woorden ze wonnen hun partij.

Hoe zou het met Johan Goormachtigh, Frederic De Coster , Jan Rogiers en Willem Hajenius zijn?Blinken ze hun trofee nog eens op en denken ze al aan het 18e Ajuinentornooi ? Nog 14 Weken.III

Tot woensdag B.vanlee


VERSLAG RONDE 2

De weerman had voor de 2e Ronde regen en kouder weer voorspeld. Omde spelers niet teveel te doen afzien werd beslist ze wat dichter bij elkaar te zetten.(4 per tafel). En met de zaal lekker warm wat kon er nog meer gebeuren? Na 60 zetten wist Frans het al tegen Hubert Een zwakke pionzet was voldoende om in de nederlaag te berusten. Bernard forceerde terug een remiise tegen Freddy.Toon hield het kort tegen Medardo. 18 zetten en het varkentje was gewassen. Frederik en Diederik blijven maar winnen maar die zijn dat gewoon. Théo, Geert,Ben en Benny wonnen ook maar het was wel even wennen. Willy; Lucien, Johan en Tom die waren tevreden met remise. In de Open Reeks kwam Marnix Staelens na jaren afwezigheid weer proeven van schaken. Waar blijven de overigen? Na zijn verlies werd het voor Johan even verschieten. Zou het waar zijn dat een oude vos zijn haren niet verliest?

Tot woensdag       B.vanlee

BINNEN 15 WEKEN BEGINT HET AJUINENTORNOOI III


VERSLAG RONDE 1


Voorzitter L. Lefevre opende plechtig het nieuwe jaar en het Wintertornooi met de uitreiking aan Frederik Roels van de trofee als winnaar van het Herfst tornooi. Handjes schudden en elkander veel winstpartijen toewensen betekende de start van een aantrekkelijk jaar . Motivatie genoeg om te knallen achter het bord. Guy Ponnet nam dat letterlijk op. Geert De Clercq kon al na 12 zetten de stukken opbergen. De overige uitslagen gelett op de Elowaarden waren normaal. Uitzondering was er voor Johan Heyvaert die Freddy Van Hee een remise wist te ontfutselen. Als paralel tornooi werd ook gestart met een Open Reeks voor spelers niet aangesloten bij een club. Het moment om eens kennis te maken met een toffe schaakomgeving , een aantrekkelijke partij Deelname gratis en geen aansluitings verplichting. Wel om 7 uur 45 aanwezig zijn voor de paring.In de eerste ronde versloeg André Hunnincks Herman Van Lierde maar diee kon verzachtende omstandigheden pleiten wegens concentratie om zijn patekes niet te laten verbranden.

Zowel in de vaste als open reeks is er nog plaats. U wordt verwacht. Tot woensdag.

B.vanlee

Totaal 75 artikels

Nieuwere berichten | 1 2 3 . 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 | Oudere berichten