Koninklijke Schaakclub Pion Aalst

KS Pion Aalst

Speeldagen: elke woensdag

Jeugd van 18u30 tot 19u30

Volwassenen vanaf 19u45 tot einde

Locatie

Sint Pauluszalen

Botermelkstraat 63b
9300 Aalst


Grotere kaart weergeven

Sponsers

sponsor vernoscientific logo

sponsor aalst logo

Clubleden

Uitnodigingen

Adverteer mijn tornooi

Ajuinentornooi 2015

1/04/2015

Woensdag 1 april is geen aprilgrap. We zitten dan op 22 dagen van het A.T. Hoog tijd om uw conditie bij te werken en naslagwerken te raadplegen. De geleerde boeken van Ben van de Putte zijn daar uitteraard voor geschikt

Bijkomende Inlichtingen.

Ruime parking nabij het bord.

Bar op een zucht van uw stukken.

De goede relaties van de Paters vabn Orval met St Paulus hebben er voor gezorgd dat Orval bieren te verkrijgen zijn.

Traditie getrouw zal onze huisfotograaf Hubert zorgen voor sfeer volle foto's. Niet vergeten appelsien te zeggen als uU getrokken wordt..

De deelnemerslijst wordt aangrvuld met Cleymans, Apostolakis ,Lamon enz

Tot volgende week.   B. vanlee


20/03/2015

Uit wetenschappelijk onderzoek naar IQ blijkt dat iedere generatie slimmer zou zijn dan de vorige. Dat zou de mening zijn van Professor R.D'Hooge (KU Leuven ) en Professor S.Lieven (UV Gent) Maar geldt dat ook voor schakers die naam waardig ?

Even vergelijken de Elo waarden van 2005 met de huidige waarden.

Lamon D. (1731) nu 1656. Ponnet G. (1687) nu 1725. Rogiers J. (2195) nu 2126. Bomans A. (1597) nu 2249. Roels F. (1896) nu 1988. Flamee D. (1790) nu 1751. Verlinden R. (2023) nu 2075Op het eerste gezicht waren de schakers van 10 jaar geleden even slim dan nu. Uitgezonderd voor jeugdspelers natuurlijk

Om nog te verbeteren is er het komend Ajuinen Tornooi.De heilzame invloed is bekend voor het verzamelen van Elo punten en om nog sterker te worden.

Waarop nog wachten

Tot volgende week.

B.vanlee


13/03/2015

Na de Aalsterse Carnaval drukte worden de batterijen terug opgeladen voor het 17e Ajuinentornooi. De eerste inschrijvingen zijn binnen. Van de gastheren valt de deelname te noteren van een speler die zich niet laat afschrikken. Als het eerste cijfer van zijn Elorating wordt verdubbeld komt hij met die sterkte in de buurt van de winnaar van vorig jaar Frederic Decoster. Van de winnaar van 2 jaar terug , Tanguy Ringoir , inmiddels I.G.M. zou het nog moeilijker worden om te winnen.Toch geen probleem want het is niet zeker dat Tanguy vanuit de V.S. erbij zou kunnen zijn.Nele is er wel bij en dat vindt iedereen tof.Sinjoren, Stroppendragers, Mannenblussers  enz.nemen hun tijd . Ze maken later wel hun opwachting.

Tot volgende week.   B.vanlee


6/03/2015

Walter De Reymaeker  is een gemotiveerd lid van de klub. Hij deed onderzoek naar de invloed van "echten Olsjtersen Ajoin"op de prestaties van schakers in het algemeen en voor deelnemers  aan het Ajuinentornooi in het bizonder.. Uit zijn opzoekingswerk  blijkt dat ajuin wonderbaarlijke eigenschappen bezit.Positief is dat hij zijn kennis omtrent de materie wil delen met geinteresseerdenDe Allium Copa Alostum bevat veel vitamine C. Ze blijven aanwezig zelfs met ouder worden. Het verhoogd prestaties allerhande en dat zullen velen gaarne horen..Van A.C.A is het bewezen dat hij doeltreffend werkt bij het voorkomen van griep. De Ajuin moet dan wel gepeld zijn.Er is het verhaal van een kapster die ajuin plaatste in haar salon.en niemand werd ziek.

Op het komend A.Tornooi zou het geen probleem mogen zijn als alle spelers een ajuin in hun bezit hebben. Het enige probleem is dat op het einde van de rit iedereen naar huis gaat met een zak ajuin"GRATIS"

Moraal van het verhaal : Eet veel ajuin. Neem de geur en tranende ogen er gerust bij. Uw prestaties zullen er flink door verbeteren

Tot volgende week. B. Vanlee.

Pion Aalst organiseert 18de Eetfestijn

Voor wie het nog niet wist een varkenshaasje is het best beschermd stukje vlees van Peggy .Het licht veilig verscholen aan de binnenkant tussen rug en ribben. Dat stukje zal er voor zorgen dat fijnproevers verwent gaan worden. Dat is wel nodig want weinigen weten hoeveel schakers hun verstand moeten laten werken.en hoeveel van hen verwacht zal worden in de I.C. en kampioenschap Er is ook nog wat voor diegenen die niet neen zeggen tegen mosselen.Onze koks gaan ze laten zwemmen in een badje met uien (ajoin) en Franse selder. Ook iets lekkers dus. Wie zich een schaker wil noemen mag dus niet ontbreken.Vrienden en kennissen worden ook verwacht.Zelfs schakers uit andere clubs zijn welkom. Als toemaatje de passende wijnen van sommelier André.Ook om niet te vergeten de lekkere taartjes van patissier Herman Van Lierde. Tussendoor is er de proclamatie met de uitreiking van de gewonnen prijzen van het afgelopen seizoen.

We verwachten iedereen . Verlof kan worden verlegd; schoonmoeder haar plan eens laten trekken of meebrengen.. En als er nog uitvluchten zijn schuif ze op naar later.


Zaterdag 8 november vanaf 18 uur

Sint Paulus zalen, Botermelkstr 63b Aalst

 Volwassenen: €20

Kinderen: €10

mosselen of varkenshaasje

dessert


Kaarten te verkrijgen in de club of door te mailen via het contactformulier

Tot dan en smakelijk . Namens het Bestuur B.vanlee

Uitslag oefentornooi

Met 34 spelers kende het Oefentornooi een bevredigende opkomst. Zottegem pakte uit met de strafste delegatie, 5 spelers boven de 2000 Elo met naast hun topborden ook nog enkele subtoppers van rond de 1900 Elo. Toch ging verrassend de overwinning naar de 1e ploeg van Geraardsbergen. Opvallend was de povere belangstelling van de Aalsterse gastheren.Dank aan Opwijk en G'bergen voor de taaie weerstand tegen de Zottegemse armada.Ook de jeugd verdient een pluim voor de spannende partijen die ze speelden.Voor niet aangesloten spelers aan een club werd het een zware opgave. Voor hen kan het alleen maar beteren als ze zich laten aansluiten bij een club. (een hint?)


Marcel Van Cauwenberge door uitloting uit de winnende ploeg gaat met de beker naar huis.De overigen moesten zich tevreden stellen met naturaprijze


Uitslag


Geraardsbergen 1    3.5 uit 4


Zottegen 1 en 3        3 uit 4


Owijk , G'bergen en Aalst  2 uit 4


Niet aangesloten spelers komen niet in aanmerking voor Elo verwerking


Met dank voor het spannend en sportief verloop en tot een volgende keer


Namens Pion Aalst       B.vanlee

Totaal 73 artikels

Nieuwere berichten | 1 2 3 . 17 18 19 20 21 22 23 24 25 | Oudere berichten