Koninklijke Schaakclub Pion Aalst

KS Pion Aalst

Speeldagen: elke woensdag

Jeugd van 18u30 tot 19u30

Volwassenen vanaf 19u45 tot einde

Locatie

Sint Pauluszalen

Botermelkstraat 63b
9300 Aalst


Grotere kaart weergeven

Sponsers

sponsor vernoscientific logo

sponsor aalst logo

Clubleden

Uitnodigingen

Adverteer mijn tornooi

Dramatische ontknoping clubkampioenschap 2018-2019

Op 3 april vond de laatste ronde van het clubkampioenschap plaats. Een beslissende ronde, want alles was nog mogelijk. Een eerste interessant gegeven was de afwezigheid van Nando De Blende en Berwout Heymans, waardoor de weg open lag voor Frans De Smet om kampioen te spelen.

De paring werd Lucien Lefevere - Frans De Smet. Goed nieuws voor Frans - met alle respect voor onze voorzitter - want het klassement van Lucien is zo'n 350 Elo lager. Het enige donkere wolkje aan de hemel was een incident laatste zondag, waarbij Frans zijn interclubpartij verloor - en daardoor Aalst de match - door zich te mistellen in het aantal zetten voor de tijdscontrole. Maar goed, dat is Magnus Carlsen ook al overkomen, dus een slecht voorteken kon je het niet echt noemen.

De partij was evenwichtig waarbij Lucien's extra ruimte compenseerd werd door een betere activiteit van Frans' stukken. Lucien verdedigde echter goed en toen Frans een tactisch foutje maakte sloeg hij genadeloos toe. Weg partij en weg titeldroom voor Frans. Door het verlies valt hij terug tot de 3e plaats. Nando De Blende is kampioen van Aalst 2018-2019, waarvoor onze felicitaties.

In de -1550 reeks speelde Andreas Roelandt een grootmeesterlijke partij, dat is te zeggen, hij stelde snel remise voor zodra hij hoorde dat de partij van Johan Heyvaert in remise eindigde. Andreas wint deze categorie.

Reekswinnaars 2018-2019:
-2000 reeks: Nando De Blende
-1850 reeks: Berwout Heymans
-1700 reeks: Guy Ponnet
-1550 reeks: Andreas Roelandt

Eindstand 2018-2019:

Clubkampioenschap 2018-2019: Laatste 2 rondes

Na 6 speeldagen is de stand voor het clubkampioenschap nog steeds ongemeen spannend. Waar we vorige keer mochten melden dat Frans De Smet de eindspurt had ingezet, kunnen we nu vaststellen dat hij ondertussen op topsnelheid zit. Dat kon ook Freddy Vanhee alleen maar ondergaan. De ver opgerukte meerderheid van Frans op de koningsvleugel was zulks een dreiging dat Freddy een stuk moest geven om te verhinderen dat er weer een vrouw in het spel kwam. Het resulterende eindspel van ♔♗♘♙ tegen ♚♝♟♟ was technisch gewonnen en voor een Frans in vorm was het inderdaad "gewoon een kwestie van techniek".

Nando De Blende en Berwout Heymans lieten zich ondertussen al wat uitbollen (zij stuurden hun kat naar de 6e ronde) en dat moest Berwout al bekopen want in het zicht van de meet wipt Frans nu over hem naar de 2e plaats. Simulatie van de resultaten leert ons dat ook de titel voor Frans De Smet nog mathematisch mogelijk blift.

In de -1550 Elo reeks is het spannend tussen Johan Heyvaert en Andreas Roelandt. Deze laatste had duidelijk al wat last van de zenuwen want in een compleet gewonnen eindspel maakte hij het zich eerst onnodig moeilijk en bood daarna remise aan terwijl de stelling nog steeds gewonnen was. Zulke onnauwkeurigheden zouden volgende week wel eens prijzengeld kunnen kosten.

Trekken Nando De Blende en Berwout Heymans zich nog eens op gang, treedt er zich bij Frans De Smet denkspierverzuring in of komen de grillen van het paringsalgoritme roet in het eten gooien? De ontknoping van het meest prestigieuze schaaktornooi van Aalst en omstreken - op het Ajuinentornooi na uiteraard! - zien we de 3e april in de Botermelkstraat te Aalst.

Huidige tussenstand:

Stand clubkampioenschap 2018-2019

Met nog 4 ronden te gaan heeft Frans De Smet de eindspurt voor het clubkampioenschap ingezet. Na de vorige ronde met Berwout afgerekend te hebben moest nu ook Nando De Blende er aan geloven, beiden rechtstreekse concurrenten voor de eindstand. Of het voldoende is valt nog af te wachten, want de kloof die Nando sloeg door in de 1e ronde met 6.5/7 uit te halen zal niet makkelijk te dichten zijn.

Berwout zal de hete adem van Frans nog niet gevoeld hebben, daar hij sterk bezig is in de Wachtebeke Round Robin. Misschien moeten in Aalst ook nog even de puntjes op de i gezet worden om de zilveren plak veilig te stellen.

In de -1700 categorie wordt het spannend tussen Bernard de Wolf en Guy Ponnet, net zoals in de -1550 waar debutant Andreas Roelandt probeert het sterke seizoen van Johan Heyvaert te neutraliseren.

De huidige tussenstand:

Totaal 77 artikels

Nieuwere berichten | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 . 24 25 26 | Oudere berichten